środa, 17 października 2012

Wiosenne śniadanie na jesienną kolację, czyli prosta, lekka sałatka z serka wiejskiego.

Tak na początku przepraszam za jakość ostatniego zdjęcia, ale aparat mi się popsuł w trakcie ;p

Tak mnie naszło... robiąc obchód po ogrodzie co się w nim jeszcze znajduje znalazłam szczypiorek i rzodkiewkę... a nie ma jak dla mnie lepszego połączenia tych dwóch składników.

Na wiosnę, albo wczesnym latem do sałatki dodaję jeszcze wiele innych warzyw znajdujących się w ogrodzie, ale teraz gdy już wszystko się kończy trzeba się cieszyć tym co jest, bo jak wiadomo warzywa ze sklepu smakują całkowicie inaczej niż te z własnego ogrodu.
Sałatka jest prosta do zrobienia po prostu nic szczególnego to nie jest ale za to jak smakuje...  ;)




Składniki:



Serek wiejski (500g)
Szczypiorek
parę rzodkiewek

 




Sposób przygotowania:

Szczypiorek i rzodkiewkę dokładnie myjemy.





 Szczypiorek drobno siekamy.







Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

 




 


Serek wiejski odsączamy na sitku z nadmiaru wody.





Wszystkie składniki mieszamy w większej misce z dodatkiem odrobiny świeżo zmielonego pieprzu (jeśli ktoś lubi bardziej słone rzeczy może dodać sól)




Przekładamy do mniejszych miseczek lub na talerzyki. Smacznego :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz